Google Adwords

Wat is Google Ads? 

Google Ads is het advertentieprogramma van Google. In dit Online programma stel je advertentieteksten in  en bied je op zoekwoorden waar gebruikers van Google op zoeken. Zo adverteer je dus alleen wanneer iemand actief op zoek is naar bepaalde informatie of product. Hierdoor is adverteren via Google AdWords vaak interessanter dan adverteren in een krant, Magazine of op tv.
GNL-Commerce Google ads

Hoe werkt Google Ads?

Waarom staan sommige advertenties  bovenaan in Google en andere advertenties niet? Hierbij spelen twee factoren een hele grote rol:
De concurrentie en de kwaliteitsscore voor advertenties.

Hoe meer concurrentie, hoe meer je moet betalen voor een klik. Ga je niet mee in de concurrentiestrijd, dan is de kans groot dat je niet bij de eerste 4 advertenties komt te staan.

De Kwaliteitsscore word opgebouwd op basis van relevantie en klik gedrag van Google gebruikers. Zo word dus gecheckt hoe relevant je advertentie is voor het zoekwoord en hoe relevant je webpagina is. Het is dus van belang dat beide factoren dus ook optimaal zijn want zonder een geoptimaliseerde en technisch werkende website zullen de Google advertenties ook niet optimaal werken.

De kwaliteitsscore is een score tussen 1 en 10, waarbij 10 de beste score is. Hoe beter de kwaliteit, hoe minder je hoeft te betalen per klik.

Google Ads kosten

Voor het gebruik van Google Ads heb je een Google account nodig, Vervolgens kun jij je aanmelden bij Google Ads.
Achter Google Ads zit een soort online veilingsysteem. In je Google account kan jij aangeven wat je maximaal aan een klik wilt uitgeven.
Je betaalt pas als iemand op jouw advertentie klikt. Voor de betaalde zoekresultaten zijn de CPC (Kosten per klik) dan ook een belangrijk gegeven. Je kunt per dag een budget vaststellen voor je account, campagnes, voor advertenties, en voor bepaalde zoekwoorden.
De kosten per klik geeft je inzicht in hoeveel klikken jij kan verwachten voor jouw gestelde budget.

De kosten van Google Ads variëren per website, per branche en per dag. Google Ads is geschikt voor producten en voor diensten.

Factuur voor Google Ads

De kosten voor de klikken betaal je rechtstreeks aan Google. In je Google account zijn ook al je facturen voor Google terug te vinden in de transactiegeschiedenis.

De grootste valkuilen met het beginnen van Google Ads

Één van de grootste valkuilen van Google Ads is dat bedrijven er vaak te licht over  denken.
Ze gaan er vanuit dat ze dit parttime naast de bestaande taken kunnen oppakken.
Vaak denken zij: “Als ik er tijd voor heb, dan ga ik ermee aan de slag” Als je met deze gedachte een eigen reclamecampagne 
wilt opstellen is deze gedoemd te mislukken. Vaak spenderen bedrijven te veel geld met vrijwel geen resultaat, en daardoor betalen zij ontzettend veel met weinig tot geen resultaat.

Google Adwords lijkt misschien simpel, maar dat is het zeker niet. Je kunt je er niet alleen mee bezig houden als het je uitkomt. Als je goede resultaten wilt behalen is het noodzakelijk dat je hier iedere dag veel tijd aan besteed en aandacht. Dit is niet voor elke ondernemer mogelijk. Je het immers een eigen bedrijf om te runnen. In dat geval is het zeer verstandig om een Google Adwords professional in te schakelen. 

Ons team helpt jouw onderneming naar het volgende level!

GNL-Commerce werkt al bijna een jaar met veel tevredenheid van klanten. Wij zijn klein begonnen met unieke resultaten!
Verder zijn wij door de tijd heen doorgegroeid tot één van de snelst groeiende concurrenten in een korte periode.
Ons aanbod is simpel, onze focus is jouw visie!

Vele ondernemers groeien door onze manier van online marketing.
Wilt u dat wij u laten zien waar de kansen liggen voor de groei voor uw bedrijf? Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan.
Ons team bekijkt uw aanvraag zo snel mogelijk. Na het inzien van de aanvraag neemt ons team zo snel mogelijk contact op
met u zodat wij de mogelijkheden voor uw bedrijf met u kunnen doornemen!